ForumHatti.Com  

 

Geri Git   ForumHatti.Com > FH - Kadınların Gözünden > Yemek Tarifleri > Tatlılar


Kalburabastı tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 12 Eylül 2020, 03:24   #1
Standart Kalburabastı tarifi

Kalburabastı tarifi
Kalburabastı malzemeleri

125 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı ceviz içi

Kalburabastı servisi için:

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Kalburabastı şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kalburabastı yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Kalburabastı hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağını derin bir karıştırma kasesine aktarın. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ilave edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin. Son olarak 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar yoğurun ve üzerini streç film ile kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra hamuru bir kalbura bastırıp, yuvarlak şeklinde açın. Her birinin tam orta kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur üzerinde rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tek tek uygulayın. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız tatlıların birleşim yeri alt tarafta kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin. Kalburabastıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti azar azar gezdirin. İçine çekmesi için beklettikten sonra toz Antep fıstığı ile süsleyip, servis edin.
__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Onurcan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İşaretlemeler

Etiketler
kalburabastı, tarifi


Şu an bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

Kuruluş: ForumHatti.Com © 30 Ağustos 2020
Kurucu: Bahtiyar
ForumHatti.Com, lisanslı vBulletin kullanmaktadır.
Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. 5651 sayılı kanuna göre forum sitemiz yer sağlayıcı kapsamına dahil olmakta olup, içeriklerden bildirim almadığımız takdirde yükümlülüğümüz doğmamaktadır. Bu itibarla, paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. ForumHatti.Com, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM linkindeki form doldurularak bildirim gönderildiği takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.